گیاهان دارویی

گیاهان تقویت کنندة اعصاب قاصدک،قرنفل،کبر،کرفس،کشمش،کنجد،کندر،گل ساعتی،گل گاوزبان

daroo

قاصدک
قاصدک که به نام های خبرچین- بقلة الیهود- گل قاصد- دندان شیر- کاسنی زرد- هندبابری و شنجار نیز معروف می باشد، دارای خاصیت افزایش دهنده ی شیر مادر و تقویت کننده ی نیروی اعصاب می باشد. همچنین از آن می توان در مواردی مانند: التیام زخمها- کم اشتهایی- افزایش ادرار- دل درد- اگزما- زونا- برونشیت- آبله- تقویت معده- اسکوربوت- قند خون- کولیت کبدی- تقویت کبد- رماتیسم- نقرس- یرقان- یبوست- ناراحتی های کیسه ی صفرا- تصلب شرایین و بیماری های پوستی نیز استفاده نمود.

مضرات :
۱)    افرادی که مبتلا به ناراحتی های طحال و فشار خون می باشند، باید در مصرف قاصدک احتیاط نمایند.
۲)    زیاده روی و مصرف بی رویه قاصدک زیان آور می باشد.

قرنفل
قرنفل که به نام های لونک و قرفلون نیز نامیده می شود، دارای نشاط آور و تقویت کننده ی اعصاب بوده و همچنین آن را می توان در مواردی نظیر: خوشبو کردن دهان- کم اشتهایی- نفخ- تقویت معده- تقویت کبد- تقویت قلب- تقویت نیروی جنسی- تقویت کلیه ها- تقویت حافظه- شب کوری- نقرس- استسقاء- قطره قطره آمدن ادرار- استفراغ- ناراحتی های دستگاه گوارشی- نازایی و پیشگیری از سکته ی مغزی نیز مورد استفاده قرار داد.
مضرات :
۱)    زنان باردار باید در مصرف قرنفل احتیاط کنند.
۲)    افرادی که دچار ناراحتی های روده ای می باشند، بایستی در مصرف قرنفل احتیاط نمایند.
۳)    زیاده روی و مصرف بی رویه قرنفل موجب ناراحتی کلیه ها می گردد.

کبر
کبر که به نام های شوک الحمار- خاورک- کبار- قساوس- کور و قبار نیز نامیده می شود، دارای خاصیت تقویت کننده ی اعصاب می باشد. همچنین از کبر می توان در مواردی نظیر: دفع انگل روده- دفع اخلاط نفخ- مسمومیت- یرقان- ناراحتی های روده- تقویت نیروی جنسی- بو اسیر- استسقاء- نقرس- سیاتیک- کم خونی- رماتیسم- صرع- ناراحتی طحال- زخم های عفونی- تسکین درد دندان- اگزما- لکه های قهوهای پوست و انگل معده نیز مورد استفاده قرار داد.
مضرات :
۱)    زنان باردار باید در مصرف کبر احتیاط نمایند.
۲)    افراد گرم مزاج و همچنین اشخاصی که مبتلا به ناراحتی های مثانه می باشند، باید در مصرف کبر احتیاط نمایند.
۳)    زیاده روی و مصرف بی رویه کبر موجب ناراحتی معده و … می شود .

کرفس
کرفس که به نام های کروز- کرفش- کرسب- کرفس رومی و کرسم نیز نامیده می شود، دارای خاصیت تقویت کننده ی دستگاه عصبی بوده و همچنین آن را می توان در مواردی نظیر: زیاد کردن ادرار- دفع سموم بدن- قلیایی کردن خون- دفع اوره خون- تصفیه ی خون- سرماخوردگی- سیاتیک- اسکوربوت- آسم- زردی چهره- آی آوردن اعضاء – چربی خون- قند خون- تقویت لثه ها- آب مروارید- چسبندگی پلاکت های خون- تقویت کلیه ها- سنگ کلیه – اگزما- برص- ورم لوزه ها- اسد اوریک – یرقان- حصبه- نقرس- واریس- تاول دهان- رماتیسم- ورم کلیه ها- تقویت قلب- زخم معده- استفراغ- کم اشتهایی و عدم امکان دفع ادرار نیز مورد استفاده قرار داد.
مضرات :
۱)    مصرف تخم کرفس موجب استفراغ می شود و همچنین افرادی که دچار ناراحتی های ریوی هستند، باید در مصرف تخم کرفس احتیاط کنند.
۲)    زنان باردار و زنان شیرده نباید در مصرف کرفس زیاده روی نمایند.
۳)    افرادی که مبتلا به ناراحتی های مالیخولیا- فشار خون- صرع و … می باشند، باید در مصرف کرفس احتیاط کنند.
۴)    زیاده روی و مصرف بی رویه کرفس موجب ترشی معده- اختلال در حافظه- فشار خون- اختلال در نیروی جنسی- زخم معده- سوء هاضمه- دل پیچه و تحریک مخاط معده می گردد.

کشمش
کشمش که به نام های کیش میش- انگور خشک و زبیب بی دانه نیز نامیده می شود، دارای خاصیت افزایش دهنده ی شیر مادر- نشاط آور و تقویت کننده ی اعصاب بوده و همچنین آن را می توان در مواردی مانند: دفع اوره خون- قلیایی کردن خون- کم اشتهایی- یبوست- تقویت نیروی جنسی- تقویت کبد- کلسترول خون- تصلب شرایین- تقویت حافظه- رماتیسم- نقرس- اسید اوریک- یرقان و تقویت دستگاه تنفسی نیز مورد استفاده قرار داد.
مضرات :
زیاده روی و مصرف بی رویه کشمش زیان آور می باشد.

 

کنجد
کنجد که به نام های کونجید- جلجلان و سمسم نیز نامیده می شود، دارای خاصیت ارام بخش و تقویت کننده ی اعصاب بوده و همچنین می توان کنجد را در مواردی نظیر: نرم کردن گلو- تسکین درد- بو اسیر خونی- خارش پوست- بو اسیر خونی- سنگ کلیه – تنظیم عادت ماهانه- تصلب شرایین- کلسترول خون- پیشگیری از سکته- بی خوابی- سوزش معده- یبوست و ترشی معده نیز مورد استفاده قرار داد.
مضرات :
۱)    زنان باردار باید در مصرف کنجد احتیاط نمایند.
۲)    افرادی که مبتلا به فشار خون- ناراحتی های کبدی و معده می باشند، باید در مصرف کنجد احتیاط کنند.
۳)    زیاده روی و مصرف بی رویه کنجد موجب بدبویی دهان- استفراف- سردرد- خارش جلدی- سوء ههاضمه- ناراحتی معده و ناراحتی کبد می شود.

کندر
کندر که به نام های لوبان- لبان- کلیخا- سبت- سیغروس و لیپان نیز نامیده می شود، دارای خاصیت آرام بخش و تقویت کننده ی اعصاب بوده و نیز می توان آن را در مواردی مانند: دفع انگل معده- نفخ- دفع اخلاط خونی- تقویت قلب- تقویت نیروی جنسی- شب ادراری- تقویت حافظه- انزال زودرس- استفراغ- تسکین دندان درد- تقویت معده- آبریزش چشم- زخم روده و اثنی عشر- آسم و خونریزی رحم نیز مورد استفاده قرار داد.
مضرات:
۱)    مصرف زیاد کندر اثر سمی بر بدن دارد لذا بای در مصرف آن دقت نمود.
۲)    افراد گرم مزاج و همچنین اشخاص مبتلا به مالیخولیا- برص و جنون بای در مصرف کندر احتیاط نمایند.
۳)    زیاده روی در مصرف کندر زیان آور بوده و نیز موجب ضعف اشتها- سردرد و افزایش بلغم می گردد.

گل ساعتی
گل ساعتی که به نام های ابوسعه الوان- زهرة الساعه و گل ساعت نیز نامیده می شود، دارای خاصیت آرام بخش و تقویت کننده ی اعصاب بوده و همچنین می توان آن را در مواردی مانند: دفع انگل معده- تشنج- التیام زخم ها- دردهای عصبی- تقویت قلب- بی خوابی و تنظیم عادت ماهانه نیز استفاده نمود.
مضرات :
۱)    زنان باردار و شیرده و همچنین کودکان مجاز به مصرف گل ساعتی نمی باشند.
۲)    زیاده روی و مصرف بی رویه گل ساعتی مضر می باشد.

گل گاوزبان
گل گاوزبان که به نام های گووزبان – لسان الثور- رجل الحمامه- ساق الحمام و گاوزبان نیز نامیده می شود، دارای خاصیت آرام بخش- ضد افسردگی – تصفیه کننده ی خون- تقویت کننده ی بدن ومقوی اعصاب می باشد. از گل گاوزیان می توان علاوه بر موارد مزبور در مواردی از جمله: زیاد کردن ادرار- سوء هاضمه- رماتیسم- آبله- سرماخوردگی – مخملک- تصلب شرایین- سرخک- یرقان- کلسترول خون- بو اسیر – نفخ- تنظیم عادت ماهانه – زخم دهان- ورم معده – بی خوابی – اسید اوریک – انسداد کلیه ها و فشار خون نیز استفاده نمود.
مضرات :
۱)    افرادی که مبتلا به ناراحتی های طحال می باشند، باید در مصرف گل گاوزبان احتیاط نمایند.
۲)    زیاده روی و مصرف بی رویه گل گاورزیان زیان آور می باشد.

برچسب ها

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا